Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

0%

Vem ska trösta Knyttet

Kreatör: TeateriHaga Sweden Dans / Performance / Teater / Cirkus
Synopsis

Vem ska trösta knyttet? 
- en musikteaterföreställning för barn från 4 år

 

Bakgrund
Vem ska trösta knyttet? är en klassisk bilderbok från 1960, skriven och illustrerad av Tove Jansson. Boken finns även utgiven som musiksatt ljudsaga av Peter Lundblad och Torbjörn Ekblad (1978), som tecknad film (1980) samt som barnteaterpjäs. Vi vill utgå från ljudsagan från 1978.

 

Konstnärlig beskrivning
En berättelse om rädsla, utanförskap och ensamhet. Om glädjen att få dela med sig och vara tillsammans med andra. Om längtan efter att ha en vän att hålla i handen när allt känns svårt. Att få visa en vacker snäcka. Att bli tröstad när man är ledsen.

Vi får följa Knyttet på hans resa från liten, ensam och rädd till modig stark och glad. På sin resa träffar han på figurer som Hemulen, Mårran, Homsor, Filifjonkan, Mymlan och Dronten, för att till slut finna en vän i Skruttet. Föreställningen är fylld av sång och musik. Knyttet har mycket dialog med barnen i publiken som kan hjälpa honom att fatta svåra beslut och ingjuta mod. 

 

Spelplats
Vi kommer att spela inomhus i Koppartältens vackra Silvertält i Hagaparken. Efter spelperioden i februari-mars 2014 är föreställningen klar för turné i hela landet. 

Läs projektspecifikationerna

Kommentarer