Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

Specifikationer

Plan

Eftersom gruppen som arrangerar detta utgörs av artisterna själva (tot. ca 10-15 st) , under ledning av El Sol y la Luna music så inspireras de att lära sig om hela evenemangsproduktionen med gemensam kraft. Detta även om artisterna specificerar sig på den del av produktionen som de själva har specialkompetens inom. Gruppen som helhet får då med sig både kunskaper och kontakter inför att göra egna evenemang i framtiden.

Vi har fri tillgång till en musikstudio i närheten av gigstället med ljudutrustning, teknik, instrument och mickar. Här kan artisterna förbereda sig inför liveuppträdandet, den kommer också att användas som möteslokal för planeringsträffar, utskrifter och administration. Vi har tillgång till bil för transport. Vi har också egna resurser genom de olika kompetenserna i arbetsgruppen. 

Tillsammans har vi erfarenhet inom:

* Evenemangsproduktion

* Ljudteknik

* Sångcoachning

* Marknadsföring

* Försäljning

* Grafisk formgivning

* Författande av pressreleaser

Target users

Vår målgrupp är en vuxen publik intresserad av livemusik i Stockholmsområdet som saknar ett ställe att gå regelbundet för att upptäcka kvalitativ musik och stötta mindre etablerade artister som uppträder live. Målgruppen är även verksamma artister, fria musikgrupper, indieskivbolag och musikstudios som vill skapa en förändring av villkoren för livemusik på Stockholms mindre scener. 

Goal

Målsättningen är att: 

* Skapa en positiv mindre scen för livemusik i Stockholm med ett återkommande arrangemang 

* Inspirera arrangörer till att anordna livespelningar med justa villkor för artisterna, detta gäller inte bara betalningen, utan allt runtomkring. 

* Etablera ett koncept som kan spridas vidare när projektpengarna tar slut. Här har vi som idé att mot slutet av perioden kunna driva vidare projektet i samarbete med ett studieförbund och andra organisationer (t.ex. Bilda Öst, Musikcentrum Öst och Svensk Live)

Budget

5 evenemang 

Kostnader 

15 st Artistarvoden för musiker (3000 kr /person på faktura enl. Musikförbundets riksminimitariff): 45 000 kr

Hyra av lokal och ljudtekniker (3000 kr x 5 kvällar): 15 000 kr

Marknadsföring (tryck och utskick av inbjudan + porto till totalt ca 1000 personer /5 kvällar, ca 2000 kr/utskick ) = 10 000 kr

Transport: 500 x 5 kvällar = 2500 kr

Mat och fika till artister och arrangörer = 2500 kr

Tot: 75 000 kr

Intäkter 

Entrébiljetter av sammanlagt ca 300 biljetter x 100 kr = 30 000 kr

Bidrag, donationer och sponsring = 45 000 kr

104%