Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

104%

Under solen och månen

Kreatör: Jens Stockholm, Stockholms län, Sweden, Sweden Musik / Ljud / Klubb / Konsert
Synopsis

El Sol y La Luna Music är ett litet indiemusikbolag som varit verksamt i Stockholm sedan 2009. Vi vill med en serie spelningar i Stockholm visa upp artisterna som producerats på skivbolaget och bjuda in till skönt häng.

Spelningarna kommer att ske i en lokal i Stockholm med plats för ca 100 personer. Det kommer att bli 5 kvällar from tidigast februari 2019 till slutet av våren, vid varje kväll presenteras en av artisterna från El Sol y la Luna Music. Vi vill vara vara på samma ställe för samtliga evenemang för att bygga in en vana hos publiken att det händer något regelbundet.

Genremässigt kommer vi att röra oss mellan organisk folk/världsmusik/pop/soul och rock. Med detta projekt visar vi också hur mycket det faktiskt kostar att göra ett musikevent där alla inblandade får rimligt betalt och artisterna får hjälp med produktionen. Vi vill vara med och bidra till att vända en trend där färre och färre (både arrangörer och publik) betalar för bra livemusik av artister utan ett stort bokningsbolag i ryggen. Idag är det dessutom ofta som artisten behöver stå för allt runtomkring: marknadsföring, dokumentering, administration, transport och till och med ljudteknik och utrustning, samtidigt som de sällan får ens i närheten av de riksminimitariffer som gäller vid musikframträdanden.

Här får alla artister som är med:

1. Ett rimligt arvode

2. Professionell ljudteknik

3. Spelningen presenterad för kalendarium i en pressrelease

4. Spelningen fotograferad och livestreamad via facebook-live

5. Transport

6. Mat och dryck gratis

7. En garanterad publik på minst 30 personer

9. Möjlighet att synas i ett bra sammanhang

Artisterna skapar arrangemangen tillsammans under ledning av El Sol y la Luna Music.

Om projektägaren:

Natalie Knutzen som står bakom El Sol y la Luna Music driver en musikstudio i Skanstull och är utbildad jazzgitarrist från Buenos Aires. Hon flyttade till Stockholm 2002 och har bland annat varit verksam som frilansmusiker, privat sångpedagog, musikproducent och kurslärare i låtskriveri och produktion på Folkuniversitetet i Stockholm. Hon producerar både egen musik och andras, som nisch har hon att arbeta med organiska instrument i genrerna folk/världsmusik/pop/soul och rock.

Natalie har medverkat i flera feministiska musikprojekt, nu senast i projektet ”TegelJazz”, en jazzgrupp för personer som identifierar sig som kvinnor och/eller transpersoner. Tidigare har hon också deltagit i utbytesrojektet Tamboreras, kvinnliga slagverkare i Argentina, samt är sologitarrist i det mixade rockbandet Amaliar. Hon arbetar aktivt i sitt skivbolag för att använda sig av kvinnliga instrumentalister i sina produktioner. El Sol y la Luna Music med inriktning på världsmusik har alltid varit en öppen plats för musikaliska intryck från hela världen. Framförallt Latinamerika där Natalie själv har sina rötter.

Hon har producerat och mixat ett flertal singlar/ep:s och album. Hon har också gjort ett antal kulturutbyten med Argentina med stöd från Konstnärsnämnden. En av hennes senare singlar ”I’m Gonna Dance” spelades flitigt på P2 Världen och var prov på just ett sådant samarbete där hon gjort en engelsk cumbia-tolkning av en argentinsk mycket känd folksångares låt, Leon Gieco. Samarbetet gjordes med dennes producent Luis Gurevich, som också kommit till Natalies studio för att spela in ett album ”Sindrome de Estocolmo" där flera kända svenska folkmusiker medverkar (Olle Linder, Emilia Amper, Beata Söderberg m.fl).

Här finns en Spotifylista med produktioner som gjorts i studion: https://open.spotify.com/user/lapiantada/playlist/5Uk36I8aidcDFWuPlSyLVK

Kom och se oss i vår!

Som direktstödjare av projektet med ett bidrag på 100 kr får du inträde till ett av de fem eventen (valfritt)

Som direktstödjare av projektet med ett bidrag på 150 kr får du inträde till ett av de fem eventen (valfritt) och ta med en vän gratis

Som direktstödjare av projektet med ett bidrag på 200 kr får du inträde till ett av de fem eventen (valfritt) och ta med en vän gratis, samt en personlig brevinbjudan till varje event.

Som direktstödjare av projektet med med ett bidrag på 500 kr får du inträde till alla fem eventen och ta med en vän gratis varje gång, samt en personlig brevinbjudan till varje event.

Som direktstödjare av projektet med med en donation på 1000 kr får du inträde till alla fem eventen och ta med en vän gratis varje gång, samt personliga brevinbjudan till varje event. Du får också en reserverad stol med ditt namn på.

Som månadsstödjare får du en personlig brevinbjudan med post till varje event

(Observera att vi behöver din postadress för att kunna skicka dig inbjudan)

Läs projektspecifikationerna

Kommentarer