Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

Projektnyheter

DET BLIR AV!!!

1115-1200 Spelning på Hästgatan för allmänheten

 Tackvare alla individuella stödjare och att organisationen Socialdemokrater för Tro och Solidaritet beställde en spelning så kommer vi till Almedalen :)

1115-1215 Spelning på gatan mellan Södra Kyrkogatan och Donnersplats

1300-1400 Ideella trädgården - med Folkmusiker mot främlingsfientlighet

1445-1540 Nordegren och Epstein P1 – Sveriges Radios tält

1550-1610 Spelning #1 för Tro och Solidaritet

1620-1630 Öster Torget – med Folkmusiker mot främlingsfientlighet

1650-1705 Spelning #2 för Tro och Solidaritet 

Hos Nordegren och Epstein

Idag var Dobrin, Feraru och Max på det stora radiohuset på gärdet och pratade om vardagspolitik och potentiell innovation

P1 gör inslag från Baia Mara i norra Rumänien

 Många av de gatumusiker vi ser i svenska städer kommer från Baia Mare, en liten stad i norra Rumänien. Staden har gjort sig känd för att bygga nya getton och en väldigt utbredd rasism mot den romska gruppen. 

Lyssna på inlsaget i OBS i P1

Hör Sile på Nordegren och Epstein 24/6

I morgon gästar vi Nordegren och Epstein i P1 klockan 15:03. Skruva in t.ex. 92,8 MHz (om du använder Enaforsfrekvensen i Jämtland). Sile kommer spela gitar och sjunga rumänsk folkmusik och i samarbete med radions romaniredaktion gör vi ett inslag om tunnelbanemusiken.

Ringsignalen färdig för leverans

Som belöning i kampanjen kan du få sommarens hetaste ringsignal, en remix av den svenska nationalsången gjord av bandet Weltklang. Klicka på bilden för ett smakprov.

Du får signalen mailad till dig i format för iPhone, Android eller Symbian.

Vi kom fram!

Rosévinet flödade i Visby när åsikter skulle påverkars och olika industrier skulle flytta fram sin positioner. Glädjande nog drog också ett seminarium som EU-migranters arbetsvilkor 170  personer, mer än dubbelt av vad arrangören trodde. Vi var där och spelade.

Här kan du se bilder från hela Almedals turnén.

"Tiggaropera till Almedalen"

 Image by Jorge Royan / http://www.royan.com.ar / CC-BY-SA-3.0

"I am a firm believer in free mobility within the European Union. I find it beautiful," Valentin explained. "Most of our parties are pro-open market within Europe, and my hope is that these politicians stand by their promises.We need to create opportunities for everyone on this continent to have good standards of living. I believe in a warm welcoming and constructive approach."

Read more at The Local, Swedish news in English

 

Musik över gränser

I videon ovan ser ni bilder från en spelning på centralen tidigare i år. I Almedalen kommer spelmän från "Folkmuisker mot främlingsfientlighet" spela tillsammans med musiker från Rumänien.

Nätverk ger möjligheter

Det var ungeför två månader sedan vi reste med Tunnelbaneorkestern till Almedalen. Redan nu kan vi se hur de nya nätverken skapat gig för musikerna.

Det mest spektakulära var nog när bandet Taraf de Haidouks cimbalomspelare inte kunde komma till Urkultfestivalens 20 års jubeleum i Umeå. Tunnelbanemusikern Aurel, kanske den enda med en cimbalom i Sverige flögs snabbt upp och kunde rädda spelningen med sitt säregna instrument och kunskap i Romsk musik.

Håll utkik efter Tunnelbane orkestern för de kommer dyka upp på fler platser. Ett tips för den nyfikne är att följa Folkmusiker mot främlingsfientlighet på Facebook.