Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

101%

Tove och Oliver lär i naturen

Kreatör: Mediakusten Sweden Litteratur
Synopsis

Hej! 

 

Jag heter Patrik Löfvander och har gjort min första barnbok. En morgon för ca 2 år sedan läste jag en barnbok för min dotter och insåg att de flesta böcker vi läste handlade om delfiner, elefanter, apor mfl. Det hade varit kul att hitta en bok om djur i vår närmiljö. Eftersom jag inte fann någon så valde jag att göra en egen. Då jag har ett stort fotointresse så var det inte svårt att övertala mig själv att ta med kameran på varje tur utanför vårt hem på landet. 

 

En dag när min dotter satte sig på grusvägen och började pilla i marken gick jag fram för att se vad hon sysslade med. Hon hade satt sig och börjat pilla i ett myrbo och fullt av myror sprang överallt på henne. Min tanke var att hon måste lära sig att man inte pillar i myrbon! Då slog det mig att fler föräldrar skulle ha nytta av den boken jag har påbörjat! Boken blev senare tryckt som provbok och jag lät min kollega läsa den för sin dotter. Han återkom senare och sa att hon älskade den så pass mycket att hon hade tagit med den till förskolan när det var hennes dag att ta med något hemifrån och att hennes fröken hade fått läsa den för alla barnen.

 

Jag tror att boken blev så uppskattad på grund av att barnen kan hitta djuren var som helst och att de kanske redan sett dem tidigare. 

 

Tove och Oliver, lär i naturen är en faktabok för barn i åldrarna 2-6 år där barnen lär sig fakta om 17 svenska djur och hur djuren ser ut. Djuren är vanliga djur som barnen kan stöta på som fjäril, humla, myra, älg, snok, skogsödla m.fl. Barnen kan även leta efter myran Lasse på varje bild, finna fem fel samt försöka minnas vilken bild som hör till vilket djur.

 

Boken består av 44 sidor och alla sidor är i färg och bokens omslag är i hård pärm.
Huvudpersonerna i boken är tecknade medan bilderna på djuren är fotografier. 

 

Bidrag till projektet kommer att användas till tryckomkostnaderna.

* 5 kr per såld bok kommer att skänkas till Barncancerfonden.

* 38 böcker kommer även att skänkas till förskolorna i Alvesta kommun.

 

Det finns möjlighet att köpa boken och skänka den direkt till barnavdelningar på Centrallasarettet i Växjö. Jag kommer att leverera dessa böcker och därför försvinner fraktkostnaderna.

 

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

"Tove och Oliver, lär i naturen" är på tryckning!

Hej!

Nu har projekttiden gått ut för "Tove och Oliver, lär i naturen"!
Jag är väldigt glad att kunna berätta att boken redan är skickad för tryckning.

Vill passa på att tacka alla som har lagt bidrag här på Crowdculture och ni som gjort det direkt till mig. Vill också passa på att tacka sponsorerna Södra Skogsägarna skogsbruksområde Alvesta, Bulls Graphics,  Lions i Alvesta och McDonald's i Växjö! 

Ett arbete på 3 år kommer nu att bli verklighet tack vare er bidragsgivare/sponsorer!
Ni har bidragit till att boken kan skänkas till förskolorna i Alvesta kommun, 5 kr per såld bok kan skänkas till Barncancerfonden och 7 böcker kan skänkas till centrallasarettet i Växjö och lasarettet i Ljungby! 

Bokens leveranstid blir i början på augusti och då kommer alla belöningar att skickas ut!

Tack till alla som medverkat!

Hälsningar
Patrik

Tre veckor kvar!

Hej!

Tre veckor kvar innan projektet når sitt slut! Just nu 33% uppnått men jag vet att fler sponsorer är på väg in. Minst två stora i alla fall! 

Det är spännande att det närmar sig slutet av projektet och jag har en positiv känsla!

För den som vill läsa mer om vilka sponsorer som finns så kan man gå in på sidan www.mediakusten.se

Är du/ni intresserade av att vara med på tåget så hör gärna av er. Mer information finns på www.mediakusten.se

Hälsningar
Patrik

Läs fler projektnyheter (2)

Kommentarer