Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

Projektnyheter

Nyfiken på skulptören Sanny Laurin?

Sanny Laurin är bofast på Gotland & aktiv konstnär. Han arbetar i flera olika material: hugger i sten, skulpterar i trä, skulpterar i lera som blir protoyper till multiplar i betong, eller bränner lerskulpturerna i keramikugnen. Gällande statyn av Knäcken har Sanny valt materialet brons. Såhär säger Sanny om ideen att göra en skulptur av Knäcken:

"Det var med stolthet och glädje jag fick förfrågan om att skulptera Knäcken. Han låg alltid i solen utanför café Kärlek. Jag tog några foton, klappade honom och berörd beslutade jag mig för att tacka ja till projektet".

Besök gärna Sanny Laurins hemsida: www.sannylaurin.se

(Bild på Knäcken lånad av Eva Justin, via Knäcken fanpage på facebook)

Sanny Laurin räddar Knäckenstatyn?

Med drygt 16,000 kr insamlat ringde vi sorgset till Sanny Laurin och tänkte att nu har vi alla gett upp - det blir ingen Knäcken-staty med bara 20% insamlat. Men Sanny Laurin överraskade oss med en fantastiskt nyhet: Sanny vill så gärna se den här statyn uppförd och stödet har varit så stor hos boende i Visby, att han kan tänka sig att avstå sin ersättning helt. Det är kutym att konstnären får 50% av produktionskostnaden - nu avstår alltså Sanny helt från sin halva! Kvar är då endast kostnad för gjutning, uppförande och materialkostnad, sammanlagt 40.000:-

Helt otroligt! Vi är mållösa och överlyckliga över Sanny Laurins otroliga generositet - han är alltså beredd att sätta upp den här statyn helt gratis för egen del!

Nu måste vi få det här i hamn! Hjälp oss att få ihop produktionskonstanden a 40.000:- för Knäcken statyn! Varenda slant som kommer in som övergår 40.000 går oavkortat till Sanny Laurin som tack för hans fantastiskt fina gest. 

Hjälp oss att göra verklighet av detta! Återbörda Knäcken till torget!

Artikel i Mitt i Södermalm!

En artikel om insamlingen av statyn & vår fantastiska Knäcken är publicerad i Mitt I Södermalm!

Massor i media!

Vårt projekt har fått massor med uppmärksamhet i media! Det har skrivits om statyn av Knäcken i Aftonbladet, Svenska Dagbladet, på nyheter24 och helagotland.se. Vi har tom blivit intervjuade i P4 Extra av Lotta Bromé! :D Jättefint med det stora intresset! Vill ni läsa artiklarna länkas de nedan.

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/764591-dod-katt-blir-staty-pa-gotland-for-80-000

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=9633257

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5808542

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18554914.ab

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kattprofil-blir-staty-i-visby_3357062.svd

Fantastiskt fint tycker vi! Stort tack till alla dom varit med och bidragit hittills. Redan uppe i 17%, otroligt roligt!

Artikel i Nyheter24!