Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

109%

Staty av katten Knäcken i Visby

Kreatör: Knäckenthecat Sweden Bildkonst / Skulptur / Utställning
Synopsis

UPPDATERING 2: Tack vare Sanny Laurins generösa beslut att avstå sitt arvode är vi nu i hamn med de 40.000 som krävs i produktionskostnad! Helt fantastiskt, tack alla som hjälpt till! Men Vi tycker ändå att Sanny Laurin är värd lite lön för din möda. & därför har vi öppnat upp för lite extra insamling som går till honom!

 

Välj "Valfri Donation" eller "Konstnärslön" för att donera lite extra som går oavkortat till Sanny Laurin!

 

UPPDATERING! Det såg mörkt ut. Men så överraskade Sanny Laurin oss med en fantastiskt nyhet: Sanny vill så gärna se den här statyn uppförd och stödet har varit så stor hos boende i Visby, att han kan tänka sig att avstå sin ersättning helt! Det är kutym att konstnären får 50% av produktionskostnaden - nu avstår alltså Sanny helt från sin halva! Kvar är då endast kostnad för gjutning, uppförande och materialkostnad, sammanlagt 40.000:-.

 

Nu måste vi få det här i hamn! Hjälp oss att få ihop produktionskonstanden a 40.000:- för Knäcken statyn! Varenda slant som kommer in som övergår 40.000 går oavkortat till Sanny Laurin som tack för hans fantastiskt fina gest. 

 

Hur donerar man enklast? Välj "Valfri Donation", i gula rutan till höger. Så dras inga onödiga avgifter (endast 4% till DIBS vid val av kortbetalning) & hela summan går till finansiering av projektet!

 

----------------------------------------------------------------

 

Projektet är en förhoppning om att kunna uppföra en minnestaty efter den välkända katten Knäcken, på Stora Torget, Visby, Sverige. Den stora röd-vita hankatten Knäcken var ett välkänt inslag i Visbys stadsbild under mer än 10 års tid, och kom med åren att bli en känd och mycket älskad profil på Gotland. Han har en fansida på Facebook med mer än 1500 följare och har fått maträtter uppkallad efter sig på restauranger runt Stora Torget. Knäcken gick dessvärre bort under våren 2013 och nu hoppas vi kunna uppföra en minnesstaty i brons efter Visbys mest älskade katt, på Stora Torget, i centrala Visby.

 

Den gotländska skulptören Sanny Laurin har skapat en röd-vit staty i naturlig storlek av en vilande Knäcken, som skall gjutas i brons och placeras på Stora Torget i Visby. Placering och utförande är godkänt av både Kultur- och fritidsförvaltningen, samt Samhällsförvaltningen, region Gotland. (I videon ovan ser ni ett utkast i gips på hur den slutgiltiga statyn beräknas se ut, dock då i brons men färglagd på samma sätt.)

 

Alla insamlade pengar går oavkortat till produktion och uppförande av statyn. Får vi inte ihop 80,000 kr kommer inte statyn att uppföras, då projektet är helt ideellt.

En plakett kommer ingå, där det tydligt kommer framgå att statyn är uppförd tack vare allmänhetens stöd genom frivilliga donationer.

 

Att uppföra en staty av en katt kan tyckas ovanligt. Men en så omtyckt och omtalad katt som Knäcken representerar det viktiga band som kan finnas mellan människa och djur, och att även djur kan ha en betydelsefull roll i samhället.

 

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

Artikel i Nyheter24!

Sanny Laurin räddar Knäckenstatyn?

Med drygt 16,000 kr insamlat ringde vi sorgset till Sanny Laurin och tänkte att nu har vi alla gett upp - det blir ingen Knäcken-staty med bara 20% insamlat. Men Sanny Laurin överraskade oss med en fantastiskt nyhet: Sanny vill så gärna se den här statyn uppförd och stödet har varit så stor hos boende i Visby, att han kan tänka sig att avstå sin ersättning helt. Det är kutym att konstnären får 50% av produktionskostnaden - nu avstår alltså Sanny helt från sin halva! Kvar är då endast kostnad för gjutning, uppförande och materialkostnad, sammanlagt 40.000:-

Helt otroligt! Vi är mållösa och överlyckliga över Sanny Laurins otroliga generositet - han är alltså beredd att sätta upp den här statyn helt gratis för egen del!

Nu måste vi få det här i hamn! Hjälp oss att få ihop produktionskonstanden a 40.000:- för Knäcken statyn! Varenda slant som kommer in som övergår 40.000 går oavkortat till Sanny Laurin som tack för hans fantastiskt fina gest. 

Hjälp oss att göra verklighet av detta! Återbörda Knäcken till torget!

Läs fler projektnyheter (5)

Kommentarer