Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

100%

Speldjävlarna

Kreatör: Janne Ahnberg Sweden Film
Synopsis

Speldjävlarna är en svart filmkomedi om en spelkväll som går överstyr. Den är inspelad av ett kärnkollektiv av tio skådespelare och filmarbetare, nu behöver vi din hjälp för att kunna klippa den klart. 

Handling i korthet

Två par med lite olika samhällsställning träffas för att spela ett sällskapsspel. Men allting går snett. Samkvämet övergår i ett spel med social ställning och könsroller, som avslöjar de inblandades sämre sidor och lik i garderoben i all sin tragikomik. En studie i hur lågt människor kan sjunka när de känner sig hotade, en enaktare där slapstick möter Norén. Komiskt, tragiskt, plumpt och nedrigt, ofta allt på en gång. Speltid 60 minuter.

Ett kollektivt sätt att arbeta

Gänget bakom filmen har velat pröva ett kollektivt sätt att arbeta, där tre av de fyra skådespelarna har varit med och utvecklat sina karaktärer under manusprocessen. Inspelningsteamet består av medarbetare som gillar manuset och varit beredda att offra en stor arbetsinsats för att förverkliga det. Förutom ett startbidrag från film i Halland har vi haft vår egen arbetsinsats och våra kontakter i film- och teatervärlden som främsta kapital.


Regissören Janne Ahnberg har tidigare gjort filmer som dramat ”Var ska jag ligga sen?” (visad i SVT), dramadokumentären ”Anita (belönad med Guldklappa) och ”Guojttem – samiska tankar om himmel och jord” (för Världsarvet Laponia). Speldjävlarna är hans första komedi.


Läs mer på hemsidan www.speldjavlarna.se och facebooksidan www.facebook.com/speldjavlarna

Läs projektspecifikationerna

Kommentarer