Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

125%

Rädda Carolina Falkholts väggmålning i Simrishamn

Kreatör: Rädda Carolina Falkholts väggmålning i Simrishamn! Sverige, Sweden Bildkonst / Skulptur / Utställning
Synopsis

Carolina Falkholts väggmålning Armlängds avstånd skapades sommaren 2014. Sedan dess har det färgsprakande konstverket blivit ett omtyckt inslag i Simrishamns centrum, och berikat både människor, byggnaden och orten. Men nu har väggmålningen Armlängds avstånd målats över och därmed förstörts. 

Vi är många (snart 700 personer i FB-gruppen Vi som vill ha kvar Carolina Falkholts väggmålning i Simrishamn), som försökte rädda det unika konstverket genom att skapa opinion och samla in pengar till nytt bygglov och en sanktionsavgift som kommunen dragit på sig, men vi lyckades inte få kommunens tjänstemän att backa från sitt beslut om övermålning. 

Nu kommer de insamlade medlen att gå till en ny väggmålning av Carolina Falkholt i Simrishamn. Carolina vill på detta sättet visa sin tacksamhet över stödet och kärleken som visats verket Armlängds avstånd. Det finns fler lämpliga väggar i Simrishamn och processen att välja vägg, förbereda bygglovsansökan med mera har redan börjat. Den fastighetsägare vars vägg väljs ut för ett nytt konstverk måste förbinda sig att bidra med minst lika mycket som målet för det insamlade beloppet, 30 000 kr. Hjälps vi alla åt ska det inte vara några problem att få ihop summan. Stora som små bidrag är välkomna. Och kommer det in mer pengar sätter vi dem i en fond för framtida underhåll av väggmålningen. Välkommen med ditt bidrag! 

Mia Gröndahl, Maj Ström, MalinMatilda Allberg  


Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/groups/389573111957202/

Läs projektspecifikationerna

Kommentarer