Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

101%

Punkmusikalen

Kreatör: Punkmusikalen Sweden Dans / Performance / Teater / Cirkus
Synopsis


HELA DIN KROPP ÄR EN PROVOKATION!

Eller är det min kropp som är en provokation? Vems kropp provocerar, och varför får denna kropp mer eller mindre plats i samhället och kulturen? Punkmusikalen dissekerar platstagande.


Punkmusikalen gör det som punken alltid gjort – höjer upp det värdelösa, det fula, det pinsamma, och låter det ta plats på scen. Punkmusikalen är en förhöjd version av det mänskliga sinnet. Punkmusikalen är som den djupaste kärleksrelation där du plötsligt släpper all prestation och blottar ditt innersta.

En performanceföreställning med humor och svärta, dans och sång, monster och flickor.

Punkmusikalen är marängsviss blandad med sprit och dunderhonung.


Foto: Lanna Olsson

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

Det är dig vi vänder oss till när kulturrådet inte stödjer oss

Det är dig vi vänder oss till när kulturrådet inte stödjer oss. Hjälp oss, kämpa med oss, verka med oss för att göra det möjligt för alla att göra scenkonst!

Om 100 personer stödjer Punkmusikalen med 100 kr var så kommer vi att få ihop 10 000 kr, vilket är det belopp vi samlar till.

 

Punkmusikalen censurerad

I veckan blev Punkmusikalen för första gången censurerade på Facebook. Även om censur, i feministiska sammanhang, ofta innebär att en gör något rätt så är vi ändå lite förvirrade över det som inträffat.

Det som censurerades är den starka bilden ni ser ovan.

Bilden är beskuren eftersom den tidigare visade sig inte uppfylla kraven för att få finnas på Facebook - och därför censurerades. Innan så visade bilden mer överkropp, inklusive tillhörande bröstvårta. Innan vi hunnit logga ut hade Facebook plockat bort bilden.

Frågan är vad det är i bilden som stör? Tycker Facebook att det blev för lite uppmärksamhet på armhålan? Blev Facebook chockade över att en kvinnas kropp fortsätter under halsen? Är problemet att vi är kvinnor som lägger upp bilder på andra kvinnor? Är kvinnan inte tillräckligt sexualiserad? Är det bröstvårtan i sig? Är bröstvårtan inte tillräckligt snygg/ stor/ rund/ rosa? Är den inte tilräckligt objektifierad? Är kvinnan på bilden för stark? För häftig? Är det bröstvårta + kvinna som är problemet? Hade bilden tagits bort om det varit en man istället? Vi är lite osäkra, så kom gärna med egna förslag och hjälp oss att reda ut detta!

PS! Vi vet inte om det går att kommentera under dessa inlägg, men skriv annars gärna på vår Facebooksida facebook.com/punkmusikalens

 

Läs fler projektnyheter (2)

Kommentarer