Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

Specifikationer

Plan

Konst- och poesiworkshops

Del 1. 10/1 - 10/2 2017

Mamallapuram är en liten kuststad i sydöstra Indien, där hälften av invånarna är fiskare och den andra hälften är stenhuggare. Staden omges av många små byar där de allra fattigaste bor, ofta i hyddor med stampade jordgolv och tak av palmblad. Familjerna i slumbyarna lever under mycket svåra förhållanden och det drabbar förstås inte minst barnen.

Vi, Pamela Törn Skoglund konstnär och Carolina Thorell poet och konstnär, kommer att hålla en ord- och bildworkshop med barnen i en av de byarna. Detta kommer vi att göra parallellt med att vi själva är deltagare på Global Stone Workshop, en stenverkstad för konstnärer.

Vår kontaktperson och samarbetspartner i Indien är Varadarajan Deepa. Deepa är en fantastisk kvinna som jobbar med att hjälpa barnen att förstå vikten av att kunna gå i skolan och vilka möjligheter och rättigheter man har. Många av dessa barn tvingas tyvärr att bli vuxna alldeles för tidigt, de måste hjälpa till, antingen med sysslor i hushållet eller med att jobba och tjäna pengar till familjen. Det gör då att skolgången blir lidande och ibland avbryts helt. Och att de indiska flickorna är en särskilt utsatt grupp, det känner vi ju redan till.

Vi vill därför tillsammans med de här barnen (vars andra språk är engelska) genomföra en lekfull konst- och poesiworkshop, där de utifrån egna tankar och drömmar får skriva dikter och göra bilder som skärs ut i linoleum, färgas in och trycks på rispapper. Deras arbeten kommer sedan att visas som en utställning på Lilla Galleriet i Mamallapuram.

Vi önskar att den här workshopen ska stimulera och sätta igång kreativitet, glädje och hopp, och vara en hjälp i det arbete som Mrs Deepa gör.

Del 2. 11/2 2017- <

När vi kommer hem till Sverige börjar arbetet med att samla ihop barnens arbeten, i handgjorda mappar/en enklare bok. Dessa kommer vi sedan att sälja genom Kulturcentrum i Sandviken och konsthantverksbutiken Konstra i Gävle m.fl. Intäkterna går sedan oavkortat tillbaka till barnen i byn.

Som TACK kommer alla som bidrar att få en videohälsning från barnen. Dom som lämnar ett bidrag på 100:- eller mer kommer att få ett handgjort halssmycke i sten från Mamallapuram (gjort av någon av stenhuggarna där). Du som stödjer projektet med 750:- kommer att få ett signerat grafiskt blad, gjort av någon av de deltagande barnen. Alla prenumeranter/månadsstödjare över 200:-/månad kommer att få en bok med barnens dikter och bilder som tack.

Månadsprenumerant kan du bli genom att bidra med minst 50:-/månad, under tre månader. Läs mer genom att klicka på hjälp i menyraden längst upp och klicka sedan på: Hur stödjer jag ett projekt?

Vi erbjuder också en föreläsning, då vi kommer till er och berättar samt visar bilder från projektet. Vi bjuder er på chai och lite tilltugg. Ni får också ett inramat grafiskt blad, gjort av någon av barnen. En föreläsning ger vi er som stödjer oss med 5.000:-.

Vi kommer att dokumentera och lägga upp bilder från projektet på FB sidan: www.facebook.com/tamilnaduhope , du hittar oss genom att söka på: @tamilnaduhope

Target users
Goal
Budget

BUDGET del 1

IN

Ejva Damm stipendium 60.000:-

 

UT

Resa/ Kost & Logi Global Stone Workshop 60.000:-

Barnworkshop övriga kostnader (förarbete, material, hyra bil, utställning, efterarbete) 30.000:-

Summa: =    -30.000:-

109%