Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

Projektnyheter

Hur mycket ska det vara?

Jag har lätt att fylla på med massa - svårare att rensa och städa. Hur lång kan NOVEMBERVERKSTAD bli? Hur mycket orkar publiken, och de medverkande?

Jag är definitivt medveten om hur viktigt det är med en bra balans, så det inte blir för mycket för publiken. Framförallt gäller det att skapa ett tillstånd där just tankar som "för långt", "för kort", "lagom", blir irrelevanta, där människor tänker på väsentligare frågor: vad är viktigt?, vad är meningsfullt för mig? 

Jag vill bjuda på min värld, dvs min musik och mina reflektioner, tankar, idéer. Den innehåller kontraster, åtminstone hoppas jag att det blir så. De verk som ska framföras i konsertversion, Sinfonia per due violini - Seconda versione (20 minuter), Mening (15 minuter), sats 4 ur Stråkkvartett (16 minuter, preliminärt) och A Piece of Nature (6 minuter) är alla olika varandra. Och till detta kommer sånger ur Evighet. Nå, kontrasterna mellan styckena gör det förhoppningsvis lättare att lyssna.

Jag har tänkt att ge dynamik åt dagen genom att varva rena konsertframföranden med inslag av föreläsning, och verkstad. Det senare innebär att delar av verk, ännu ej färdiga, provspelas, att de testas i olika tolkning och att publiken får vara med och säga vad de upplever, och får ställa frågor och komma med idéer.

För att ytterligare kontrastera blir det inslag av improvisation med musik och performance. Och förhoppningsvis lite poesiläsning och visning av bildkonst. Och så förstås mingel med mat.

Men som sagt: det gäller att se till så det inte blir alltför mycket.

Tack!

Stort tack för stödet! Novemberverkstad blir av! Det blir en spännande eftermiddag den 15 november, för alla som kommer och för mig också förstås, som ser fram emot många överraskande inspel och reaktioner på den musik jag presenterar. Och att det blir intressanta reflektioner av de många medverkande. En del av allt detta kommer att presenteras på min youtube-kanal. Jag lägger upp det här också.

Vill du komma på Novemberverkstad, anmäl dig till mig på epost: fredrik (at) medvetenhetsverkstad . se

Det är fortfarande välkommet med fler bidrag till projektet. Jag kommer att söka stöd från Göteborgs Stad också, och hoppas på ytterligare bidrag för att klara hela finansieringen. 

Men nu är jag i varje fall säker på att kunna genomföra verkstaden. Och funderar redan på hur kommande verkstäder skulle kunna arrangeras, med fler aktiva konstnärer inom olika fält, som visar upp sina processer.

Tack än en gång!

F H berättar om Novemberverkstad mm

I sin nya youtube-serie "Processer" berättar här Fredrik Hagstedt om innehållet i Novemberverkstad, samt lite om Varberg Listening for Peace.

Om inte filmklippet visas genom att klicka på bilden, prova denna länk: 

https://www.youtube.com/watch?t=42&v=iqYHsQDllkk

Program för Novemberverkstad

På söndag är det dags! Då blir det Novemberverkstad. Jag ser mycket fram emot spännande möten mellan musik, människor, tankar och platsen vi kommer att vara på - Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg. 

Programmet är nu färdigt och ser ut som följer:

Musik av Fredrik Hagstedt

Stråkkvartett – verkstad: utdrag ur samtliga 6 satser

Mattias Johansson och Andreas Nyberg, violiner
Magnus Persson, viola
Mats Lindberg, violoncell

Stråkkvartetten är inspirerad av bildkonstnärerna Maria Johansson, Anita Gordh, Lena Selander, Hampus Pettersson och Walter Ruth, och deras verk och processer. 


Sinfonia per due violini – provlyssning 

Duo Gelland
Cecilia och Martin Gelland, violiner


PAUS


A Piece of Nature

Duo Marinett
Beatrice Seyzeriat, klarinett
Sofia Gustavsson, marimba


Sånger ur Evighet – verkstad

Hege Høisæter, mezzosopran
Duo Gelland

Sångerna har texter av:

Susanne Marko, Hélène Bohman Blomqvist, Calle Flognman, Isa Schöier (närvarande), samt Jonas Gren och Lars Gustafsson


Novemberfragment – improvisation

Ida Lod, violin, röst
Viktor Turegård, kontrabas

Tomas Halling, trombon, multiartisteri


MAT och MINGEL


Sånger ur Evighet – verkstad fortsättning


Mening – uruppförande

Duo Gelland

 

* * *

Novemberverkstad är en idé av Fredrik Hagstedt och genomförs i samarbete mellan Fredrik Hagstedts Medvetenhetsverkstad, Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg, och kulturföreningen Transit. Projektet har fått stöd genom en crowdfundingkampanj hos Crowdculture, med särskilt stöd av Västra Götalandsregionen, samt fått stöd av Göteborgs Stad.