Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

100%

Novemberverkstad

Kreatör: medvetenhetsverkstad Sweden Musik / Ljud / Klubb / Konsert/Deltagande / Festival / Lek / Spel/Bildkonst / Skulptur / Utställning/Litteratur
Synopsis

Nyskriven, ännu ej färdig musik av Fredrik Hagstedt presenteras, provspelas, diskuteras och samtalas kring under en söndagseftermiddag med blandning av föreläsning, konsert, verkstad och mingel. Inbjudna professionella musiker, sångare, bildkonstnärer och författare bidrar med sina aspekter på konstnärliga processer. Novemberverkstad äger rum på Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg den 15 november 2015.

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

Program för Novemberverkstad

På söndag är det dags! Då blir det Novemberverkstad. Jag ser mycket fram emot spännande möten mellan musik, människor, tankar och platsen vi kommer att vara på - Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg. 

Programmet är nu färdigt och ser ut som följer:

Musik av Fredrik Hagstedt

Stråkkvartett – verkstad: utdrag ur samtliga 6 satser

Mattias Johansson och Andreas Nyberg, violiner
Magnus Persson, viola
Mats Lindberg, violoncell

Stråkkvartetten är inspirerad av bildkonstnärerna Maria Johansson, Anita Gordh, Lena Selander, Hampus Pettersson och Walter Ruth, och deras verk och processer. 


Sinfonia per due violini – provlyssning 

Duo Gelland
Cecilia och Martin Gelland, violiner


PAUS


A Piece of Nature

Duo Marinett
Beatrice Seyzeriat, klarinett
Sofia Gustavsson, marimba


Sånger ur Evighet – verkstad

Hege Høisæter, mezzosopran
Duo Gelland

Sångerna har texter av:

Susanne Marko, Hélène Bohman Blomqvist, Calle Flognman, Isa Schöier (närvarande), samt Jonas Gren och Lars Gustafsson


Novemberfragment – improvisation

Ida Lod, violin, röst
Viktor Turegård, kontrabas

Tomas Halling, trombon, multiartisteri


MAT och MINGEL


Sånger ur Evighet – verkstad fortsättning


Mening – uruppförande

Duo Gelland

 

* * *

Novemberverkstad är en idé av Fredrik Hagstedt och genomförs i samarbete mellan Fredrik Hagstedts Medvetenhetsverkstad, Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg, och kulturföreningen Transit. Projektet har fått stöd genom en crowdfundingkampanj hos Crowdculture, med särskilt stöd av Västra Götalandsregionen, samt fått stöd av Göteborgs Stad.

 

Tack!

Stort tack för stödet! Novemberverkstad blir av! Det blir en spännande eftermiddag den 15 november, för alla som kommer och för mig också förstås, som ser fram emot många överraskande inspel och reaktioner på den musik jag presenterar. Och att det blir intressanta reflektioner av de många medverkande. En del av allt detta kommer att presenteras på min youtube-kanal. Jag lägger upp det här också.

Vill du komma på Novemberverkstad, anmäl dig till mig på epost: fredrik (at) medvetenhetsverkstad . se

Det är fortfarande välkommet med fler bidrag till projektet. Jag kommer att söka stöd från Göteborgs Stad också, och hoppas på ytterligare bidrag för att klara hela finansieringen. 

Men nu är jag i varje fall säker på att kunna genomföra verkstaden. Och funderar redan på hur kommande verkstäder skulle kunna arrangeras, med fler aktiva konstnärer inom olika fält, som visar upp sina processer.

Tack än en gång!

Läs fler projektnyheter (4)

Kommentarer