Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

103%

Makers

Kreatör: Makers Sweden Hantverk / Hemslöjd / Snickeri
Synopsis

Vi vill skapa centrala Trollhättans mest kreativa och inspirerande miljö för människor som gillar att bygga, laga, innovera, greja, pyssla och utveckla tillsammans med andra.


Hjälp oss utveckla ett skönt ställe där vi alla kan träffas och gemenskapa!


I vår öppnar vi i den ideella föreningen Makers ett Makerspace i det gamla hamnkontoret på strandgatan, Trollhättans grymmaste lokal!

 

Ett Makerspace är en kollektiv verkstad där skapande människor kan träffas och ubyta idéer, lära av varandra och framför allt utveckla och bygga på sina egna och gemensamma projekt. Fenomenet är världsomspännade och "The maker movement" sprider sig explosionsartat och har även nära kopplingar till DIY-rörelsen (Do It Yourself).

 

Vi vill att alla som önskar, oavsett inkomst, härkomst eller intresseområde, ska kunna komma till Trollhättans Makerspace och skapa när andan faller på. Vi vill skapa ett sammanhang där uppfinnarjocke, hobbypysslaren, konstnären, kreatören och tekniknörden kan mötas för att inspirera varandra och utbyta och utveckla nya idéer, projekt och lärdomar.

 

Vi vill också att Trollhättans Makerspace ska vara en levande plats där det händer grejer! Workshops, skaparkvällar, marknader och events av olika slag. Inuti byggnaden vill vi bygga upp en kollektiv verkstad med maskiner, verktyg och material för alla typer av skapande från 3D-printers och svarvar till symaskiner och köksutrustning. Miljön skall vara öppen, flexibel, inbjudande och genomsyras av ett hållbarhetstänk.

 

Vad kommer pengarna gå till?

De pengar som genereras i den här kampanjen går till att utrusta vårt Makerspace med maskiner, verktyg, inredning och material som alla Makers kan dela på och använda.

Mer info och kontakt

Läs mer om oss och vår verksamhet på 
www.wearemakers.se

 

Facebook (/wearemkrs)
Instagram (/wearemkrs) 

 

Fungerar det inte att se filmen? Se den på Youtube här

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

Det börjar närma sig inflytt...

Nu är det inte länge kvar tills vi får flytta in i lokalen! I månadsskiftet flyttar den nuvarande ägaren ut och hyresvärden ska under april göra lite fix och trix i lokalen. De ska bl.a. måla om utsidan. Ska bli så spännande att se slutresultatet. 1 maj får vi nyckeln och kan börja bygga upp vårt makerspace, jihuu!!

STORT TACK till alla som hittills stöttat oss och bidragit i vår kampanj! Det är en otroligt häftig känsla att se siffrorna ticka uppåt varje dag. På bara 1 vecka har vi nått 25% av vårt första delmål på 20 000:-.  Fortsätter det i den takten ligger vårt nästa delmål på 50 000 :- inom räckhåll!

Fortsätt gärna hjälpa oss att sprida kampanjen med glada hejjarrop! Hoppas vi ses på ett makersevent snart!

 

 

 

 

Läs fler projektnyheter (1)

Kommentarer