Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

106%

Konstbok Li Kioko

Kreatör: Blå boken Sweden Bildkonst / Skulptur / Utställning
Synopsis

Jag gör en bok om min mor och konstnären Li Kioko (1933-2009), från Brasilien, med japanska föräldrar.
Li var en stark och betydelsefull profil i Jönköpings län där hon var verksam i nära 40 år. Hon var mycket aktiv och engagerad i olika samhällsprojekt där hon kom i kontakt med alla slags människor, såväl unga som äldre. Hennes internationella bakgrund och kontaktnät var vitt spritt, och hon lämnade djupa intryck hos dem hon träffade. Hennes konst finns spridd i och utanför länet samt utomlands. Hon har även gjort offentliga muralmålningar. 

 

Li Kioko började som poet och gav ut två diktsamlingar i Brasilien innan hon fick ett litteraturstipendium till Europa.
I Paris träffade hon konstnärer som Picasso och Max Ernst. Lis poetiska livssyn kommer till uttryck i hennes konst och diktverk. 

 

Det blir en bok i större format med samlat material som berättar om hennes bakgrund och rymmer konstverk och dikter, fotografier, artiklar och korrespondens med betydelsefulla människor utomlands och i Sverige.

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

Art as a Part 18 february

I´m participating with this work of art by Li Kioko in Art as a Part tomorrow in Jönköping, where the income goes to refugees in Syria and Lebanon. ”Ödsligt sjunker vi ned mellan ljus och mörker, var finns din axelhöjd som bevingar oss över födelsens smärta” Detta verk får mig att tänka på temat Migration. Li Kioko arbetade alltid i olika teman med flera bilder. Jag tycker bilden speglar den tid vi går igenom med oro, ovisshet men med vissheten om att styrkan finns i medkänslan och gemenskapen hos varandra.

Art as a Part 18 february

I´m participating with this work of art by Li Kioko in Art as a Part in Jönköping, where the income goes to refugees in Syria and Lebanon.
Ödsligt sjunker vi ned mellan
ljus och mörker, var finns
din axelhöjd som bevingar oss
över födelsens smärta”

Detta verk får mig att tänka på temat Migration. Li Kioko arbetade alltid i olika teman
med flera bilder.
Jag tycker bilden speglar den tid vi går igenom med oro, ovisshet men med vissheten om att styrkan finns i medkänslan och gemenskapen hos varandra.

 

Läs fler projektnyheter (30)

Kommentarer