Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

101%

Ions kontrabas blev stulen

Kreatör: Max Sweden Dans / Performance / Teater / Cirkus
Synopsis

Ion Feraro är kontrabasist och spelar mest i Uppsala. Kontrabasen är hans viktigaste inkomstkälla. I början av juni stal någon Ions kontrabas när han låg och sov. Kontrabasar är dyra instrument och Ions förutsättningar till att arbeta har förstörts. 

 

Vi vill samla in 8500 kr för att köpa en begagnad men ok kontrabas till Ion så att han får bättre förutsättningar att försörja sig. Vi kommer även försäkra kontrabasen så att samma problem inte upprepar sig.

 

Här kan du följa Tunnelbaneorkestern och boka spelningar.

 

Om du inte har möjlighet att betala med kort i kampanjen kan du använda Swish till telefonnummer 0708-321031, ange då din e-postadress och projektetsnamn i anteckningar så kommer vi föra in det på kampanjen.

 

Eventuellt överskott kommer gå till arvoderade repetitioner för Tunnelbaneorkesterns deltagare.

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

Insamlingsfest!

Igår kväll gick kampanjen i lås! HURRA!

Vi arrangerade en spelning med två av musikerna från Tunnelbanelbaneorkestern i en lägenhet söder om söder. Här kan du höra Pompiliou och Pompiliou spela en Rumänsk visa.   

Vem är Ion?

Ion kommer från Slatina i Rumänien, halvvägs mellan huvudstaden Bukarest och den serbiska gränsen. Han är en 53-årig kontrabasist som har varit i Sverige i fem år. Här har han mestadels spelat i Uppsala men även tidvis i Stockholm.

Ion kommer från en musikerfamilj, han pappa spelade cimbalom precis som hans bror Aurel också gör. Aurel har spelat med oss i Tunnelbaneorkestern ett flertal gånger.

Att vara musiker och framföra musik är inte bara en viktig del av Ions person men även hans levebröd. Att förlora sin kontrabas blev till en kris och depression för Ion som såg sin tillvaro slagen i spillror.

Läs fler projektnyheter (4)

Kommentarer