Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

110%

Spelet om Hjorthagen

Kreatör: FKC1 Norra Djurgårdsstaden, Stockholm, Sweden Dans / Performance / Teater / Cirkus
Synopsis

 

Vi vill skapa ett skådespel om en plats i förändring. 

Ett modernt ”bygdespel” på en unik plats, med berättelser om de som bodde här förr, de som bor här nu, och de som just kommit hit. Ett spel om den plats som knyter dem samman.

Området, som tidigare var en egen stadsdel, inrymmer nu även Norra Djurgårdsstaden med affärscentra, moderna bostäder och så det gamla gasverksområdet som nu rustas för nya spännande funktioner. Bellman diktade om utfärder till Fiskartorpet, Kata Dahlström och Anna Lindhagen var föregångskvinnor i det politiska livet och hade även anknytningar till Hjorthagen.

Viktiga delar av livet i Hjorthagen var idrotten, genom föreningen Värtans IK, kyrkan (invigd 1910), arbetarrörelsen och kulturen. Den senare till stor del lokaliserad till det gamla Folkets Hus, invigt av Hjalmar Branting 1909. Senare byggdes Medborgarhuset, det numera av föreningen Folkkulturcentrum drivna "Hjorthagens Kulturhus".

Nedanför "gamla Hjorthagens" kulle breder den moderna bebyggelsen i den lägre delen av den gamla stadsdelen ut sig. Miljötänkande, scenkonst, mode och matkultur är viktiga faktorer i byggandet av de nya områdena, liksom närheten till vatten och natur.

Vi bjuder nu in dig att vara med och förverkliga vårt teaterprojekt!

I mötet mellan det gamla brukssamhället och den moderna stadsdelen finns ett spänningsfält där både idrotten och kulturen lever och söker nya former. Detta vill vi skildra i en lokal teateruppsättning som man kan kalla modern folkteater. Regissören Stefan Böhm och manusförfattaren Carsten Palmaer har båda tidigare varit i ledande funktioner i dåvarande Fria Proteatern och har mycket stor erfarenhet av uppsättningar som fått springa fram ur berättelser och skådespeleri av professionella aktörer och amatörer – folkteater!

Vi kommer att ha en premiär med en ordentlig fest 2019, men du kan vara med långt tidigare genom att bidra med berättelser eller diskutera med oss vid flera workshops under 2018.

Vi ser fram emot mycket roligt tillsammans med alla er som vill delta i projektet!

Projektet kommer att samla medverkande från både gamla Hjorthagen och den nya Norra Djurgårdsstaden. Tillsammans lär vi oss mer om det Hjorthagen som funnits och skapar den roliga stadsdel som nu växer fram och som nu alla i "gamla" och "nya" Hjorthagen delar.

Stöd vårt projekt nu, och bli en av de som följer med på resan från början!

Vårt mål för att kunna gå vidare  och få pengar ur kulturbudgeten är 300 stödjare innan april.  Längst till höger på den här sidan hittar du alla alternativ och belöningar vi erbjuder dig som vill hjälpa oss att nå dit! Markera sedan gärna ”månadsstödjare”, välj 30 eller 90 dagar. Detta kostar 50 kr för en månad och 150 kr för tre..

Klicka sedan på ”Stöd Projektet” längst ner i kolumnen.

På sidan som kommer upp kan du (om du vill) välja en extra belöning/donation bland de oranga alternativen överst.

Sen är det bara att välja betalningsmetod och slutföra!
Tack för ditt stöd!

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

Spelet om Hjorthagen

VI KOM I MÅL!!

Det mål vi satt upp var att vi skulle kunna samla in 75.000 kronor på tre månader. VI KLARADE DET. Till slut hamnade vi på 80.372 kronor. Nu kommer jobbet: Vi har en rad teaterintresserade som stött kampanjen och som kan vara intresserade av att följa processen. Alla ska kontaktas. Det kommer att ta ett tag - men vi kommer!                                                      Varma hälsningar / Bengt Höjer

                                                                                                                                                     

Spelet om Hjorthagen

Nu är vi i full gång för att få dig  intresserad av vårt Hjorthagsspel. Det viktigaste nu är att vi inom februari-mars får in månadsstödjare. Månadsstödjare satsar 50 - 150 kronor eller mer  i en engångssumma, under 30 - 90 dagar. Varje månadsstödjare gör att vi kan få mer projektmedel från annat håll. Du kan skriva in dig som stödjare på annan plats på denna sida.

Som månadstödjare håller vi dig sedan informerad och du kan delta, mer eller mindre aktivt, i hela processen som ska leda fram till vårt spel - med premiär någonstans i "Nya" eller "Gamla" Hjorthagen 2019-2020.

Har du frågor så maila mig: hojer.bengt@gmail.com , eller ring 070 422 81 64.

                                                                              Hjorthagen 4 februari 2018. /  Bengt Höjer, FKC-styrelsen 

Läs fler projektnyheter (2)

Kommentarer