Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

100%

Här ligger jag och duger kollaboration mellan en musiker och två dansare

Kreatör: Emoria Danskompani Sweden Dans / Performance / Teater / Cirkus/Demokrati / Politik / Samhälle/Humor
Synopsis

 

"Här ligger jag och duger" går ut på två saker: Dels att djupdyka i samarbetet mellan nutida musik och dans. Dels att genom vårt konstnärliga uttryck öppna för diskussioner om kvinnoroller med andra kvinnor i olika åldrar. 

Allt började ur en irritation över känslan av att aldrig räcka till och en stark lust att bara lägga sig ner och duga. Nu vill vi prova om det verkligen går. Kan man som en kvinna av idag bara ligga på soffan och äta choklad utan att känna att man borde göra någonting vettigare av sin tid?

 

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

Tack till stödjare!

Syftet med "här ligger jag och duger" var att göra det möjligt för oss att tillsammans skapa en musik och dansföreställning. 
 
För att sedan kunna visa publiken i vår region vad dans och musik kan vara och vad vi som konstnärer kan erbjuda. Detta skulle också fungera som en möjlighet för 
publiken och eventuella köpare av föreställningen, att se vad man köper och på vilka platser den senare skulle kunna visas. 
 
Syftet var också att lyfta upp de olika frågeställningarna som finns i föreställningen och gestalta dessa på ett sätt som skulle ge möjlighet till en annan sida/version etc. 
 
 
Vad vi kan se än så länge finns det ett stort intresse för "Här ligger jag och duger" både bland de som såg den och de som tyvärr inte lyckades. Vad det gäller ämnet och vår vision om att skapa denna föreställning med musik och dans som ett är vi nöjda. Att lyckas lyfta upp de tankar vi tycker är viktiga och inspirera till nya idéer. Att få ett samspel mellan oss på scen. Att främja dansen och musiken som konstnärligt uttryck. Att ge möjligheten till att se något annat här i karlskrona som skapats och producerats på plats. 
 
Vi vill tacka alla som varit med och stöttat "Här ligger jag och duger" som gjorde det möjligt för oss att fullfölja ett projekt som vi verkligen brinner för! Vi hoppas att med tanke på den hjälp vi fått få möjlighet att Spela föreställningen flera gånger till på många olika platser!
 

Läs fler projektnyheter (1)

Kommentarer