Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

Specifikationer

Plan

Planen med projektet är att synliggöra ett unikt kulturarv i Gävle: ett fiskehemman som är bevarat sedan 1800-talet. Dessutom är planen att utöka verksamheten att förutom uthyrning till föreningens medlemmar öppna upp för andra grupper som är i behov av rekreation.


Den konkreta planen i nuläget är att samla in pengar för underhåll av taket på det största huset Laxen.

Target users

Tre målgruppen finns för kampanjen:

1) Medlemmar i föreningen Utvalnäs semesterhem för sjuksköterskor

2) Invånare i Utvalnäs och på Norrlandet

3) Personer som stödjer målsättningen med kampanjen

Goal

Målet med kampanjen är att synliggöra Utvalnäs semesterhem för sjuksköterskor för en bredare publik och arbeta för att bevara fastigheten som kulturarv. Och sprida kunskap om livet förr i Gävles skärgård.

Verksamheten behöver breddas till andra grupper som föreningen kan samarbeta med och som är i behov av rekreation i skärgårdsmiljö.

Som en del av kulturgärningen finns behov av att säkerställa takets skyddande funktion för husets bevarande. Kampanjen kommer bland annat att användas till detta.

Budget

Underhållet av taket kostar 30 000 kr. Egna insamlade medel beräknas ge 15000 kr och övriga 15000 kr beräknas komma från Gävleborgsfonden.


De aktiviteter som planeras är:

11/6 - kick off vid semesterhemmet med visning av fastigheten och intervju med äldre personer som kan berätta om livet förr både vid semesterhemmet och i Utvalnäs by. Vykort delas ut till de som går in som månadsgivare i 3 månader. Vi bjuder in media till träffen.

2/7 - allsångskväll vid havet med visning av husen

25/8 - Sjuksköterskerollen då och nu - en historisk tillbakablick. Samarbete med Kultur Gävleborg. Vid denna tidpunkt hoppas vi vara i mål med kampanjen, och kan fira tillsammans.


115%