Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

2%

Friheten bland molnen

Kreatör: MHY Sandviken, Gävleborgs län, Sweden, Sweden Demokrati / Politik / Samhälle/Miljö / Hälsa / Mat/Psykologi / Relationer/Vetenskap / Filosofi /Film
Synopsis

Jens Sternberg, ursprungligen från Tyskland, utbildat som automationsingenjör och jobbar som projektledare på Sandvik AB i Sandviken.

Dagen före julafton 2004 inträffades en fallolycka som förändrades Jens Sternbergs liv. Han var på besök hos sin familj i Melle, Tyskland när han försökte kapa toppen av en gran. Grantoppen fastnade i huvan på Jens jacka och drog honom i fallet. Sedan dess har Jens varit tvärsnittsförlamad. Dock är han inte funktionshindrad i sin vilja och har förmågan att förverkliga sina drömmar.

Jens är en aktiv och drivande person. Han har kunnat bilda familj, fortsätta jobba och utöva sina hobbies med att cykla, simma, skidåkning och fr.a. sin stora passion för flygning. Tack vare flygandet och flygklubben Västra Gästrike Flygklubb så blev det en rejält lyft för honom. Olyckan stoppade inte Jens från skaffa ett flygcertifikat för motorflygplan.

Syftet med dokumentärfilmen är att visa och lyfta fram hur stark vilja, livslust, rätt inställning och ambitioner kan förvandla funktionshinder till framgång och glädje.

Läs projektspecifikationerna

Kommentarer

Stöd projektet
20kr är minimidonation