Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

100%

Föreställningar om Samtiden

Kreatör: Pinamackorna Sweden Dans / Performance / Teater / Cirkus
Synopsis

Föreställningar om samtiden

av och med: Pinamackorna

 Pinamackorna har träffat människor som bor i Blekinge och ställt frågan; Om vi vore i dina kläder vad skulle vi då uppleva? Svaren har varit många; såsom att landa ett drömjobb, att bli lyckligt gift, att bli vän med sig själv, att inte ha några pengar, att inte ha vita tänder, vita lägenheter och en i övrigt fläckfri lycklig existens, att inte ha nåt att blogga om. 

 I ”Föreställningar om Samtiden” tolkas Blekingebornas verkligheter genom dans, musik och teater. Publiken tas med på en vandringsföreställning genom hela Folkets Hus, där vi möter människor som berättar om allt det som känns avgörande här och nu. Röster, rörelseporträtt, melodier och ögonblicksbilder flätas ihop och skapar ett kalejdoskop över samtiden.

 Pinamackorna är en tvärkonstnärlig trio som består av skådespelaren Emelie Trossö, koreografen Emma Nordanfors och dansaren Anna Johansson. Tillsammans skapar de närproducerad scenkonst i Blekinge. Långt innan det finns en färdig föreställning bjuds publiken in till att delta på olika sätt, vilket gör att det som senare sker på scenen har skapats i samarbete med publiken. Pinamackorna presenterar scenkonst på oväntade ställen och med en överraskande angelägenhet. 

Läs projektspecifikationerna

Kommentarer