Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

103%

Att resa och hur vi kan göra turismen hållbar

Kreatör: Att resa Sweden Litteratur
Synopsis

Att resa är fantastiskt, att leva i ett turistområde ska också vara det. Bort med dåliga arbetsvillkor, orättvisa strukturer och miljöförstöring - och in med fler bra jobb, klimatsmarta resvägar och turism som bidrar till lokal utveckling. Men hur kan vi göra det?

Jag heter Sofia Lindström och skriver just nu en bok med konkreta tips om hur vi boostar turismens positiva aspekter, för ju mer vi reser desto viktigare är det att vi gör det på ett hållbart sätt. Du kan förbeställa ett ex och på så sätt hjälpa till med att finansiera tryckkostnaderna. Kanske har du även tips och goda idéer att dela med dig av?

Hållbar turism är enkelt, roligt och viktigt. Tillsammans hittar vi bättre sätt att njuta av fantastiska resor, och får fler att göra samma sak. 

Stöd, sprid, förändra!

Tack för att du hjälper mig med den här boken.

 

>>> HUR KAN JAG KÖPA BOKEN? <<<

Det är många som har undrat hur det fungerar att köpa boken. Välj "boken" här till höger och betala med kort. Det fungerar som en förbeställning. När insamlingsperioden är över (24/12) får jag en lista på er som har betalat och jag hör då av mig till den mejladress ni angett, för att få adressen dit jag ska skicka boken. Boken trycks upp när insamlingen är klar, och så fort den kommer från tryck skickar jag den till dig per post.

 

Följ på
Facebook
   

Instagram    
Twitter

Hemsida

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

Julklappstips

Till den reseintresserade, ge bort en bok om hur vi kan göra turismen hållbar!

Att resa är en bok som riktar sig till dig som tycker om att se dig om runt i världen, och som vill göra det på bästa möjliga sätt - både för dig själv och andra, och inte minst vår planet.

Med erfarenhet från olika resor och en utgångspunkt i forskning kring miljö, ekonomi och sociala frågor har jag lagt fram fyra punkter för vad hållbar turism är:

- Vi har alla samma grundläggande rätt att resa
- Alla som arbetar med turism ska ha det bra på jobbet
- Det ska vara lätt att resa klimatsmart
- De platser vi besöker ska må bra av att vi är där

Varje punkt är ett kapitel i boken, där jag går igenom vilka problem som finns idag och hur de kan lösas och undvikas. Jag har också listat en mängd saker som vi som turister kan göra när vi reser för att bidra till en mer hållbar turism (sedan har såklart resebolag och olika länders regeringar också ett stort ansvar).

Beställer du boken senast den 20 december skickar jag ett presentkort som blir en fin julklapp. Boken kommer sedan på posten så snart jag får den från tryckeriet (jan/feb).

Beställ genom att betala med kort här på Crowdculture, eller swisha 150 kronor till 072-510 40 20 så sätter jag in pengarna här. Vill du få ett presentkort att ge bort i julklapp, hör av dig med din adress så kommer det på posten. Senast 20/12 om du vill vara säker på att ha det till julafton.

Alla pengarna från förbeställningar går till tryckkostnaderna.

/Sofia
Sociolog, turismutvecklare och författare till boken Att resa och hur vi gör turismen hållbar.

Följ på Instagram och Facebook
#attresa

 

Dags för Schysst Jul!

Vad sägs om ett hårt paket med mjukt innehåll? Jag har fixat fina presentkort så att du kan beställa en bok och ge bort i julklapp. Boken går till tryck i januari, men om du beställer i tid så att jag hinner springa ner till brevlådan och posta har du alltså bästa presenten till den reseintresserade fixad! Boken kommer sedan på posten så snart den finns i tryck!

Jag har dessutom ett gäng riktigt lyxig choklad från Gävle Choklad, och de fem som är först på bollen får en egen bit att mumsa på. Jag skickar godsaken tillsammans med presentkortet.

Samma erbjudande gäller de som kommer till ABF-huset i Stockholm i helgen, de fem första som beställer bok både på lördag och söndag. Då är det nämligen dags för Schysst Jul i Stockholm, en julmarknad fylld till bredden med bara sådant som är producerat med hänsyn till människor och miljö. Dessutom föreläsningar om allt möjligt intressant.

Du kan beställa genom att:

Swisha 150 kronor till 072-510 40 20 (så sätter jag in pengarna i potten här på crowdculture)
eller
Betala med kort här på Crowdculture
eller
Betala kontant på Schysst Jul

På julmarknaden kan du också bläddra i manuset, prata med mig direkt och gå på min föreläsning om hållbar turism.

Schysst Jul 5-6 december 2015
ABF-huset Stockholm
10-16 båda dagarna

Föreläsning om att resa hållbart lördag 5/12 kl. 10.15-11.10
(På söndag samma tid håller också Schyst resande en föreläsning på samma tema)

Läs fler projektnyheter (7)

Kommentarer