Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

CrowdCultures blogg

Läs nyheter från CrowdCulture

Visning av "Klosterflickorna" och "Kärleksförmedlingen" för stödjare

Publicerat: 08.03.2013

I fredags, den 1:a mars, visades två korta dokumentärer som finansierats genom Crowdculture på Stockholms Dramatiska Högskola för alla som stöttat projekten.

 Filmerna som visades var “Klosterflickorna” av Anna Padilla och Ida Lindgren och ”Kärleksförmedlingen” av Martina Carlstedt. Båda filmerna fick in 25.000 kr via Crowdculture. Målet var att klippa klart filmen för att kunna skicka in dem till filmfestivaler.

De tre regissörerna deltog i ett unikt samarbete mellan StDH (Stockholms Dramatiska Högskolan) och Rysslands mest prestigefyllda filmskola VGIK. Sex filmstudenter från StDH reste till Ryssland för att filma, strax efter kom sex film studenter från Ryssland till Sverige för att filma i Sverige.

Filmregissörerna svarade på frågor från publiken efter filmerna om produktionen, upplevelserna och berättelsen om filmerna.

Båda projekten visas på Tempo Dokumentärfestival som i år äger rum den 5:e till 10:e mars, tillsammans med dem andra filmerna från samarbetsprojektet mellan StDH i Sverige och VGIK i Ryssland.

Tillbaka till bloggen