Loading...

Settings Create Culture Find Culture Help Join us / Sign in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

103%

Tunnelbanan till Almedalen

Author: Max Sweden Musik / Ljud / Klubb / Konsert
Synopsis

Den stora folkvandringstiden pågår!

Folkvandringstiden startade någon gång ca 70 000 f.kr då människan vandrade ut ur Afrika och sedan dess har det snurrat på.

Nu vill jag tillsammans med Folkmusiker mot Främlingsfientlighet ta en grupp tunnelbanemusiker till Almedalen, den plats där den politiska och mediala eliten möts. I Almedalen skapar vi ett musikaliskt möte mellan folkmusiker från olika länder som visar på vad den fria rörligheten inom EU innebär i form av nya rytmer, möjligheter och tankar.

Read project specifications

Updates

Nätverk ger möjligheter

Det var ungeför två månader sedan vi reste med Tunnelbaneorkestern till Almedalen. Redan nu kan vi se hur de nya nätverken skapat gig för musikerna.

Det mest spektakulära var nog när bandet Taraf de Haidouks cimbalomspelare inte kunde komma till Urkultfestivalens 20 års jubeleum i Umeå. Tunnelbanemusikern Aurel, kanske den enda med en cimbalom i Sverige flögs snabbt upp och kunde rädda spelningen med sitt säregna instrument och kunskap i Romsk musik.

Håll utkik efter Tunnelbane orkestern för de kommer dyka upp på fler platser. Ett tips för den nyfikne är att följa Folkmusiker mot främlingsfientlighet på Facebook.

Vi kom fram!

Rosévinet flödade i Visby när åsikter skulle påverkars och olika industrier skulle flytta fram sin positioner. Glädjande nog drog också ett seminarium som EU-migranters arbetsvilkor 170  personer, mer än dubbelt av vad arrangören trodde. Vi var där och spelade.

Här kan du se bilder från hela Almedals turnén.

Read more project news (9)

Comments